O nas

Tradicija

Stoletje dela in izkušenj je botrovalo k temu, da je danes naš program odkovkov program globalnega značaja, ki si s povezanimi podjetji po svetu vztrajno povečuje tržni delež. Po ustvarjenem obsegu prodaje odkovki predstavljajo skoraj 60 % hišnega portfelja, za kar skrbi okoli 1.000 prizadevnih zaposlenih.

Utopno kovani izdelki, ki smo jih na trgu ponudili sredi 50-ih let 20. stoletja, so bili prvotno namenjeni potrebam industrije, kmalu pa se vse bolj uveljavljali v proizvodnji avtomobilov in ostalih vozil. Pomembna prelomnica je bila pogodba s koncernom Renault, zaradi katere smo ustanovili in zgradili skupen obrat za proizvodnjo odkovkov.

Trgi in kupci

Več kot tri četrtine programa Odkovki je namenjenega avtomobilski industriji, preostali in sinter deli pa različnim drugim programom ter lastni proizvodnji ročnega orodja.

Unior za potrebe avtomobilske industrije izdeluje najrazličnejše odkovke, med katerimi imajo posebno vlogo tako imenovani odkovki, ki vplivajo na varnost. Temeljna dejavnost je toplo kovanje jekla, ki ga dopolnjujeta še mehanska obdelava odkovkov in sintranje